KJK- TarU 5-5 (2-1, 2-3, 1-1)

TarU Hockeyn edustusjoukkue pelasi kolmannen ottelunsa viikon sisään , kun se matkusti perjantaina Kankaanpään Jääkarhujen vieraaksi. Ottelun alkuhetkillä kiekon hallinta oli enemmän kotijoukkueella ja Hirvilauma iski terävästi vastahyökkäyksistä. KJK siirtyi 1-0- johtoon ajassa 7.57, kun joukkue onnistui hyödyntämään ylivoimahyökkäyksensä. Puoli minuuttia myöhemmin peli oli kuitenkin tasalukemissa 1-1, kun TarU:n Markus Haviala onnistui tuikkaamaan kiekon maalin edustalta häkkiin. Tasoitusmaalin jälkeen pelistä tuli tasaisempaa ja peli soljui vuorotellen molempiin päätyihin. Kotijoukkue meni erän viimeisellä minuutilla 2-1- johtoon ja niissä lukemissa lähdettiin myös erätauolle.

Toisen erän alussa Hirvilauma otti kaksi peräkkäistä rangaistusta ja joutui kahden miehen alivoimalle, josta KJK rankaisi armotta ja muutti lukemat tulostaululla 3-1 :een. TarU onnistui pari minuuttia myöhemmin 3-2- kavennuksessa, kun Haviala napautti kiekon etukulmalta suoraan syötöstä verkkoon. Hirvilauma sai maalista rutkasti uutta puhtia, loi useita maalipaikkoja ja hyviä hyökkäyksiä. Kova paine toi mukanaan tasoituksen 3-3, kun Matt Anders onnistui murtautumaan hyvällä luistelulla ohi kankaanpääläispuolustuksen ja huipennuksena sijoitti kiekon rannelaukauksella yläkulmaan ajassa 33.41. Vajaa minuutti tasoituksen jälkeen TarU siirtyi jo johtoon, kun puolustaja Arttu Ylilaurin oikealta laidalta pienestä kulmasta lähettämä lämäri yllätti hölmistyneen KJK-veskarin. Hirvilauman vahvasta hallinnasta huolimatta KJK onnistui vielä ennen erän loppua 4-4 tasoituksessa läpiajosta tulleen irtokiekon mentyä maaliin ajassa 37.14. Toiselle erätauolle lähdettiin jännittävissä tasalukemissa.

Päätöserän alussa molemmat joukkueet jakelivat poikkeuksellisen paljon harhasyöttöjä, joista syntyvät myös erän alkupuolen parhaat maalintekopaikat. Pelin edetessä hallinta siirtyi yhä selkeämmin TarUlle, joka piti kankaanpääläisjoukkueen hyvin kurissa. Hirvilauma siirtyikin 4-5- johtoon, kun joukkueen kapteeni Tuomas Tilkanen oli unohtunut täysin yksin maalin edustalle ja hänellä oli helppo työ toimittaa lätkä maaliin. Vierasjoukkueen vahva jakso kuitenkin keskeytyi, kun KJK onnistui yksittäisellä vastahyökkäyksellä tasaamaan numerot 5-5:een. Maalin jälkeen peli tasoittui myös hallinnan osalta, Hirvilaumalle avautui ottelun ensimmäinen ylivoimamahdollisuus kolme ja puoli minuuttia ennen loppua. Vierasjoukkueen ylivoima pyöri hyvin, mutta laukaukset jäivät vähiin. Loppuhetkillä molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa, mutta loppusummerin soidessa tulostaululla komeili tasapeli 5-5. Näin molemmille joukkueille kertyi yksi piste sarjataulukkoon.

Kaksi maalia ottelussa tehnyt Markus Haviala löysi puolustuspelistä parannettavaa.

  • Jos olisimme pelanneet tarkemmin omassa päässä olisi tulos ollut parempi, mutta yksikin piste on parempi kuin ei mitään, totesi Haviala.

Hirvilauman ottelut jatkuvat kotipelillä lauantaina 10.11 kello 15, jolloin ATP- Areenalle vieraaksi saapuu Luvian Kiekko- 82.

Jere Hellsten