TarU Hockey – LuKi- 82 8-7 (1-2, 5-2, 2-3)

TarU Hockey pelasi lauantaina tämän kauden viimeisen kotiottelunsa jääkiekon 3.divisioonassa. Hirvilaumaa vastaan asettui Luvian Kiekko-82. Ottelun avausminuuteilla kotijoukkue pelasi aktiivisesti ja hallitsi kenttätapahtumia. Kamppailun avausosumasta vastasi kuitenkin LuKi- 82.Maalin jälkeen ottelun hallinta tasoittui ja molemmilla joukkueilla oli omat tilaisuutensa. Mitä pidemmälle avauserä eteni, sitä enemmän vierasjoukkue otti otetta pelistä itselleen. Hirvilauma kuitenkin tasoitti ottelun 1-1:een ajassa 15.47, kun Jussi Ojanen ryntäsi ahnaasti irtokiekkoon ja laittoi pelivälineen maaliverkkoon. Tasatilannetta kesti kuitenkin vain 34 sekuntia, kunnes vierailijat siirtyivät jälleen johtoon. TarU pyöritti peliä vahvasti erän loppuhetkillä, mutta erätauolle lähdettiin lukemissa 1-2.

Toisen erän alussa sattui ja tapahtui, ensimmäiseen puoleen minuuttiin mahtui Tuomas Tilkasen tekemä tasoitusmaali, sekä vierailijoiden epäonnistunut rangaistuslaukaus. Ottelun keskimmäinen kaksikymppinen oli erikoistilanteiden sävyttämä, kun molemmat joukkueet kuluttivat vuorollaan jäähypenkkiä. LuKi siirtyi 2-3-johtoon ajassa 27.49, kun joukkue onnistui maalinteossa läpiajosta alivoimalla. TarU kuittasi pelin tasoihin vielä samalla ylivoimalla, kun Ojanen puttasi kiekon takakulmalta häkkiin. Molemmat joukkueet iskivät erän puolivälissä maaleja pikatahtiin ja pian lukemat olivatkin jo 4-4. Hirvilauman täysosumasta vastasi Miikka Laukkanen, jonka laukaus livahti maaliin maalivahdin jalkojen välistä. Kotijoukkue selvitti tasoituksen jälkeen vielä alivoiman ja iski erän loppuhetkillä kaksi lisämaalia, kun Matti Virtanen ja Laukkanen onnistuivat. Näin TarU Hockey lähti päätöserään 6-4-johtoasemasta värikkään ja maalirikkaan toisen erän jälkeen.

Kolmannen erän alkuun vierasjoukkue tuli hurjalla sykkeellä ja tulitti laukauksia joka paikasta TarU-maalille, mutta ei onnistunut maalinteossa. Hirvilauma sen sijaan rankaisi omasta paikastaan armotta, kun Laukkanen viimeisteli hattutemppunsa todella kauniin syöttökuvion päätteeksi. TarU sai maalinsa jälkeen pelistä otteen ja vaikutti laskettelevan voittoon, LuKi oli kuitenkin asiasta toista mieltä ja kavensi numerot 7-5 :en ajassa 46.08. Vierailijat saivat kavennuksesta todellisen momentumin päälle ja kolme minuuttia myöhemmin lukemat taululla olivat tasan 7-7.  LuKi haki johtomaalia vimmatusti, mutta Hirvilauman puolustus kesti vieraiden vyörytyksen. TarU:n mahdollisuus avautui, kun joukkue pääsi pelaamaan ylivoimalla. Kotijoukkue myös tarttui omaan oljenkorteensa ja siirtyi johtoon, kun Matti Tähkäpää siivosi irtokiekon maalin kulmalta verkon perukoille. Ottelun loppuminuutit olivat täynnä erikoistilanteita, mutta Hirvilauma piti johtoasemastaan kiinni kynsin ja hampain. LuKin viime hetkien paras maalipaikka aukesi läpiajosta, mutta TarU- maalivahti Jani Myllyniemi pysäytti yrityksen kylmänviileästi. Vierailijat hakivat tasoitusta myös ilman maalivahtia kuitenkin onnistumatta siinä. Näin TarU Hockey nappasi taisteluvoiton maalein 8-7.

Ottelun voittomaalin tehnyt TarU Hockeyn päävalmentaja Matti Tähkäpää näki ottelun kaksijakoisena

  • Pelattiin ihan hyvin, mutta välillä tuli pieniä nukahduksia ja oman maalinedustan puolustaminen unohtui, mutta tällä kertaa voitettiin maalintekokilpailu, se on pääasia, totesi Tähkäpää.

TarU Hockeyn kauden päätösottelu pelataan lauantaina 23.helmikuuta Paraisilla.

  • Jere Hellsten