Hirvilauma -K-67 5-6 (3-2, 1-1, 1-3)

 

Pyhäinpäivänä pelattiin kotiottelun Kiekko-67:aa vastaan. Pelattu oli 04:36, kun Jussi Ojanen laukoi avausmaalin näyttävästi takaylärautaan. Ajassa 09:05 kuusseiska tasoitti myllytyksen päätteeksi. Ajassa 13:50 Samuli Perho teki 2-1. Pian johtomaalin jälkeen kotijoukkueen Tuomas Tilkanen taklasi vastustajaa lujaa päin toimitsija-aition laitaa, ja 2 + 10 minuutin jäähy tuli aristokraattisen ikonipelaajan ankarasta protestoinnista huolimatta. Kotijoukkueen alivoimalla kuusseiska kiitti epäonnistuneen purun antamasta tilaisuudesta ja niittasi kiekon tyhjillään ammottaneeseen maaliin. 24 sekuntia edellisestä ja Eppu Koskinen vei Hirvet 3-2 johtoon, ja tämä tulos piti ensimmäiselle erätauolle asti.

Toisessa erässä jäähyiltin hurjasti. Kotijoukkeen nuoret sankarit Raitaluoma ja Timonen ottivat lähes identtiset 2+10 minuutin jäähyt selkääntaklauksista. Kahden miehen alivoimalla tasoitusmaali soikin omissa alta aikayksikön. Ottelun puolivälissä oli Hirvilauman etsikkoaika ja momentum. Kuusseiskan Haglund kuumeni kotijoukkueen päädyssä ja alkoi hakata mailallaan kaikkea mitä liikkui tuloksena 5 + 20 minuutin pelirangaistus huitomisesta. Ylivoimalla Miikka Ranki tälläsi TarUn 4-3 johtoon, ja näissä lukemissa koitti toinen erätauko.

Kolmannessa erässä kylmää suihkua tuli Hirvilaumalle, kun kuusseiska tasoitti pelin ajassa 46.36. Kellon näyttäessä 55.21 konkaripyssy Tilkanen vei kotijoukkueen 5-4 johtoon, ja heräsi toivo, että tästä voisi tulla kaksi pistettä. 40 sekuntia johtomaalista peli oli jälleen tasan. Pistejako häämötti, mutta ajassa 59.37 tapahtui jotain aivan kamalaa. Kiekkoa ei saatu purettua omalta alueelta seurauksena maali 5-6. Jylhä osoitti kotijoukkueen aikalisää, ja mokke pois kotijoukkueen yrittäessä epätoivoisesti tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Tasoitusta ei saatu, ja taistelevat hirvipelaajat lähettivät kaksi pistettä Turkuun kallella kypärin ja tippa linssissä.

Nämäkin tappion tunteet kuuluvat urheiluun siinä missä voittokin. Nuollaan haavat ja mennään eteenpäin, että seuraavaan peliin on puhdas pöytä ja ilolla kiekkoileva mieli!

Kuvat by Markku Pönni