Liekit – Hirvilauma 6-6 (1-2,5-0,0-4)

Hirvilauma pelasi lauantaina toisen perättäisen tasapelin, kun se nousi kolmannen erän hurjalla kirillä 6-6 tasapeliin Forssan Liekkien vieraana.

Ottelun ensimmäisessä erässä Hirvilauma oli ottelussa selkeästi kuskin paikalla. Vierasjoukkue ehti lukuisiin kiekonriistoihin ja seuranneista tilanteista syntyi lukuisia maalipaikkoja. Ensimmäisessä erässä hirvilauma ampui peräti 20 kertaa forssalaisten maalia kohti, kotijoukkueen jäädessä 9 laukaukseen. Ottelun maalinteon aloitti ansaitusti hirvilauma, kun Atte Raitaluoman laukaus ponnahti onnekkaasti maalia kohti rynnänneelle Samuli Perholle, jolla oli helppo työ iskeä avausmaali. 4 minuuttia ennen erän loppua isäntäjoukkue pääsi tasoihin hirvilauman nukahdettua vaihtotilanteessa. Hirvilauma pääsi kuitenkin 1-2 johtotilanteessa erätauolle, kun Tuomas Tilkanen onnistui läpiajosta siirretyn rangaistuksen aikana.

Toinen erä oli hirvilaumalle sysimusta. Joukkue sai luotua edelleen tilanteita Liekkien maalille, mutta jokaisesta hyvästä maalipaikasta syntyi vastahyökkäys, josta isäntäjoukkue rokotti erän aikana peräti viisi kertaa. Hirvilauma ei saanut erän aikana tukittua puolustustaan ja viimeiseen erään lähdettiin isäntien selkeän oloisissa 6-2 johtonumeroissa.

Viimeiseen erään lähdettäessä hirvilauma päätti laittaa vielä kaiken peliin, mitäpä sitä muutakaan Forssan lokakuisessa lauantaissa tekisi. Kolmannen erän edetessä hirvilauma sai hyvin painetta Liekkien maalille ja ajassa 47:49 joukkueeseen palannut Jarkko Aarnio iski paluukiekon isäntien reppuun, tilanteeksi 6-3. Pian maalin jälkeen isäntäjoukkue sortui jäähyilemään peräti kahden miehen voimin ja hirvilauma pääsi pyörittämään 5-3 ylivoimapeliä. Heti ensimmäisen jäähyn päätyttyä hirvilauma iski 6-4 kavennuksen, tekijänä Tilkanen, Kustaa Siikarlan ja Jyri Vähänikkilän esityöstä. Minuuttia myöhemmin hirvilauman Atte Raitaluomalle tuomittiin jäähy, mutta odotusten vastaisesti punalamppu syttyi Liekkien päädyssä, kun Tilkanen viimeisteli tilanteeksi 6-5 alivoimalla. Vain minuuttia myöhemmin hirvilauma kampesi jo tasoihin, kun Kustaa Siikarla hiljensi kotiyleisön 6-6 tasoituksella, syöttäjinä Vähänikkilä ja Tilkanen. Hirvilauma oli jopa lähellä vielä voittaa ottelun osuttuaan maalikehikoihin peräti kahdesti ottelun lopulla. Voittomaali jäi kuitenkin uupumaan ja kun tässä sarjassa ei pelata jatkoaikaa tai lauota voittomaaleista, oli toisesta perättäisestä ottelusta oli kotiin tuomisina yksi sarjapiste.